Kuchnia

Źródło: fiskars.com

6 trików jak bezpieczniej i szybciej kroić

Kuchnia

Często kaleczysz się podczas krojenia? Powiedz "dość" zaplastrowanym palcom!

Źródło: fiskars.com

Jak dbać o noże w kuchni

Kuchnia

Jak pielęgnować i dbać o nóż kuchenny by służył latami. Co zrobić, by praca w kuchni była bezpieczniejsza, przyjemniejsza i bardziej efektywna. Odpowiedzi na te i inne pytanie znajdziesz w poniższym tekście.

jajko w parówce

Dania z jajek: jajko w parówce

Kuchnia

Nada się na śniadanie, kolację, czy do obiadu. Jajko w parówce. Kolejne pomysł na danie z jajek.

Źródło: morguefile.com

Rodzaje i typy mąki - dla bezglutenowców i nie tylko

Kuchnia

Możemy wyróżnić przynajmniej kilkanaście rodzajów mąki od tzw. chlebowych z ziaren pszenicy czy żyta, po te z gryki, ciecierzycy czy... kokosa. Każda z nich różni się smakiem i właściwościami.

Źródło: freeimages.com

Miód i jego rodzaje

Kuchnia

Słodki i zdrowy. O szerokim zasięgu działania. Poprawia smak potraw, ale wpływa też wzmacniająco i kojąco na organizm. Tak działa miód, pod warunkiem, że (w warunkach naturalnych) jest wytwarzany przez pszczoły.

zdjęcie: Kille Enna/ IKEA Kraków

Co zamiast chipsów - przepis na chrupkie pieczywo

Kuchnia

Szukasz zdrowszej niż chipsy przekąski dla siebie, czy Twojego malucha? Wypróbuj przepis na chrupkie pieczywo.

budyń ikona

Domowy budyń czekoladowy, pyszny i prosty deser

Kuchnia

Szukasz pomysłu na szybki deser? Zobacz przepis na domowy budyń czekoladowy.

jajko w bułce

Dania z jajek: jajko zapiekane w bułce

Kuchnia

Pyszne śniadanie w 20min? Tak! Wystarczą jajka i bułki kajzerki. A z tych 2 prostych składników przygotujesz jajko zapiekane w bułce.

kisiel

Przepis na kisiel domowy

Kuchnia

Przygotowanie domowego kisielu jest prostsze niż myślisz. Zrezygnuj z tego sklepowego i zrób swój własny, naturalny kisiel domowy.

proszek a soda

Proszek do pieczenia a soda oczyszczona

Kuchnia

Kiedy proszek do pieczenia a kiedy soda oczyszczona? Czy można zamieniać proszek do pieczenia na sodę i na odwrót? Czy proszek do pieczenia jest zdrowy? A soda?